Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

,aktualizované 

- Ľudia môžu po útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) prežívať ťaživé pocity. Pociťovať môžu strach, úzkosť, ale aj hnev, zmätok, smútok či neistotu. Poukázali na to odborníci z linky dôvery Nezábudka, za ktorou stojí Liga za duševné zdravie (LDZ).

- Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval v piatok chirurgický zákrok. Stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny. Je už pri vedomí. Informovali o tom vicepremiér Robert Kaliňák (Smer-SD) a riaditeľka banskobystrickej nemocnice Miriam Lapuníková.

- Etiópska bežecká legenda Kenenisa Bekele sa po 12 rokoch vráti na OH. Trojnásobný olympijský víťaz sa ocitol na zozname 10-členného tímu svojej krajiny pre tohtoročné hry v Paríži, kde pobeží maratón.

- Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že Rusko zatiaľ neplánuje obsadiť ukrajinské mesto Charkov. Ruská ofenzíva v Charkovskej oblasti je podľa jeho slov reakciou na ostreľovanie zo strany Ukrajiny.

- Európska únia a Spojené kráľovstvo sú blízko k dohode o štatúte Gibraltáru. Doriešenie tejto otázky predvídala dohoda o brexite a aj o tomto bode v Bruseli rokovali výkonný podpredseda Európskej komisie M. Šefčovič a šéf britskej diplomacie D. Cameron.

- Hnutie Slovensko a strana Za ľudí sa zúčastnia na stretnutí lídrov parlamentných strán, ktoré iniciovala prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini.

- Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

- Viac ako 5780 jednorazových dávok heroínu sa zo zahraničia pokúšala previezť 38-ročná Jana A. z Nitry. Z Kosova smerovala cez Slovensko do Česka spolu s dvomi deťmi a tromi balíkmi s obsahom hnedého práškovitého materiálu.

- Na juhozápade a časti stredného Slovenska hrozia v druhej polovici piatka búrky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal pre túto časť SR výstrahu pred búrkami 1. stupňa.

- Ruské sily postúpili v jednej oblasti Charkovskej oblasti o desať kilometrov, no situáciu na bojisku sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať. Uviedol to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre ukrajinské médiá.

- Posledný kus pôdy v súkromnom vlastníctve na nórskom strategickom súostroví Svalbard v Arktíde je na predaj. Tento majetok pravdepodobne zláka Čínu, ale Nórsko sa ho nehodlá vzdať bez boja.

- Desať profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom a z Trenčína, s tromi cisternovými vozidlami, výškovou technikou a sanitným vozidlom, zasahovalo vo štvrtok (16. 5.) večer pri požiari výrobnej haly na Továrenskej ulici v Dubnici nad Váhom.

- Francúzski policajti v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu, informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X.

- Prezidentka Zuzana Čaputová a jej zvolený nástupca Peter Pellegrini by sa mali s lídrami politických strán stretnúť v utorok popoludní.

- Severná Kórea vypálila najmenej jednu bližšie nešpecifikovanú balistickú raketu smerom k Japonskému moru, oznámila juhokórejská armáda.

- Predseda slovenskej vlády Robert Fico bude chýbať v najdôležitejších mesiacoch. Nebude sa rozhodovať iba o poslancoch Európskeho parlamentu, tieto eurovoľby a voľby amerického prezidenta rozhodnú totiž o otázkach vojny a mieru. Vyhlásil to maďarský premiér V. Orbán.

- Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie. Sú najviac zasiahnutí stredajším (15. 5.) incidentom. Upozornil na to riaditeľ občianskeho združenia IPčko Marek Madro pre TASR.

- Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec vytvoril rekord majstrovstiev sveta v počte odohratých zápasov v podaní hráča do 20 rokov. Stredajší zápas proti Poľsku (4:0) bol pre neho už 22. na MS, čím prekonal 89 rokov starý zápis Švajčiara Ferdinanda Cattiniho.

- Stovky ľudí žijúcich blízko vybuchujúcej sopky Ibu na východe Indonézie evakuovali, informovali v piatok tamojšie úrady. Dôvodom je zvýšenie pohotovosti na najvyšší stupeň, píše TASR na základe agentúry AFP.

- Kim Jo-čong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una, poprela správy o údajnom obchode so zbraňami medzi Severnou Kóreou a Ruskom. Uviedla to vo vyhlásení, ktoré v piatok zverejnila štátna agentúra KCNA.